Autószerviz a 17. kerületben.

Márkafüggetlen autószerviz 2001 óta a 17. kerületben. tovább »

Futóműjavítás

Szervizünk vállal teljeskörű futóműjavítást, futóműállítást. tovább »

Fékjavítás

Teljeskörű fékjavítás. Fékhatás mérés, gépi diagnosztika. tovább »

Olajcsere - Időszakos szerviz

Szervizünkben olajcsere akár azonnal lehetséges. Levegőszűrő, olajszűrő, pollenszűrő, üzemanyagszűrő csere. tovább »

Kuplung csere

Szervizünkben vállalunk kuplung cserét. tovább »

Vezérműszíj csere

Szervizünkben vállalunk vezérműszíj cserét. tovább »

Autóklíma

Szervizünkben vállalunk autóklíma töltést, tisztítást, javítást. tovább »

Hívjon minket most!

Elérhetőségünk: 0620-617-1717 - email: sebokgumikft@gmail.com tovább »

 

Féknyereg

Féknyereg

Féknyereg szorítja a fékpofákat a féktárcsához, és az így létrehozott hatalmas súrlódási erő fékezi le az autót. A féknyereg állapotától nagy mértékben függ a fékrendszer többi alkatrészének hatásfoka is, ezért ha meghibásodik, azonnal cserélni kell. Mivel a tárcsafék úgy működik, hogy a tárcsát két oldalról szorítják fékezéskor a fékpofák, ezért a féknyereg valóban úgy tartja azokat össze, mint egy nyereg, felülve a féktárcsa peremére.
Fix nyerges tárcsafék
Kezdetben a fix nyerges tárcsafékeket alkalmazták. Ezeknél a féknyerget csavarokkal a futóműhöz rögzítik. A féktárcsa mindkét oldalán elhelyeznek hidraulikus munkahengereket és dugattyúkat. Ennek működése biztonságos és megbízható. Ez indokolja, hogy jelenleg a nagy sebességű- és a különböző sportautóknál is ezt használják.
Úszó ökölnyerges tárcsafék
A középkategóriás gépkocsiknál pedig elsősorban az úszónyerges konstrukciók azon változatát alkalmazzák, melynél a féknyereg az emberi kéz ökléhez hasonlóan fogja közre a féktárcsát. Innen kapta az elnevezését. Ezeknél a változatoknál a kevésbé jól hűlő, a keréktárcsa által a menetszéltől leárnyékolt részen hagyják el a munkahengert. Fékezéskor a munkahengerben keletkező reakcióerő, a szennyeződésektől gondosan védett vezetőcsapok mentén mozdítja el a féknyerget, mely a féktárcsára szorítja a másik oldali fékbetétet. Az úszó ökölnyerges konstrukciónál a működtető erő csak korlátozott lehet.
Keretes úszónyerges tárcsafék
A keretes nyerges kivitelnél egy kellő szilárdságúra méretezett keret fogja közre a fékbetéteket. Az egyik oldali fékbetétet a dugattyú szorítja a féktárcsára, a másikat pedig a keret húzza rá a fékezés közbeni elmozdulása révén.
Az ököl és a keretes tárcsafékek kombinációja
Nagy teljesítményű személygépkocsiknál és kisteherautóknál a nagyobb fékerő teljesítmény miatt az ököl és a keretes nyerges változat kombinációját alkalmazzák. Ennél a konstrukciónál növelni lehet a működtető erőt, mely megoszlik az ököl és a keret között.
Féknyereg csere